Nature Cookta Kakaó Holland 20-22% 200 g - vitalnatural

Nature Cookta Kakaó Holland 20-22% 200 g - vitalnatural

2 490 Ft

Ajánlataink a termékre

 

Nature Cookta Kakaó Holland 20-22% 200 g - vitalnatural

2 490 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
vitalnatural.hu
Termékleírás
A 20-22%-os kakaóvaj tartalmú Nature Cookta Holland Kakaó különleges ízt nyújt, így növelve az ételek, italok élvezeti értékét. Minőségi sütemények, pékáruk, pudingok, forró csokoládék, szirupok elengedhetetlen hozzávalója.

Nature Cookta Kakaó Holland 20-22% 200 g Megunhatatlan édességnek számít a világ számos pontján az aztékok kedvelt csemegéje. A kakaóból készített italt az , , Istenek italának nevezték és az arannyal egyenértékűként tartották számon. A holland kakaó felhasználásával minden alkalommal egyedülálló ízélményben lehet része, legyen szó ételekről vagy italokról. Csempéssze be ezt a kivételes beltartalmú alapanyagot a saját és családja étrendjébe is!
Nem csak minőségi süteményeket és pékárukat készíthet az alkalmazásával, hanem elengedhetetlen összetevője a pudingoknak, forró csokokládéknak, szirupoknak is!
A Nature Cookta Kakaó mélybarna színével és 20-22%-os kakaóvaj tartalmával igazi különlegesség. Amellett, hogy kifogástalan aromájú és nagyon lágy ízű, bármilyen hőmérsékletű folyadékban egyszerűen oldódik. Többféle kakaópor létezik, melyek eltérő ph-értékkel és zsiradéktartalommal, így ebből eredően különböző ízekkel és színekkel rendelkeznek. A 0%-os kakaót általában a nedvesítő hatás és az oldékonyság javítására használják italgyártó cégek. Általánosságban a 10-12%-os kakaót használják,
míg a 20-22%-os kakaó tulajdonsága, hogy alkalmazásával sokkal jobb ízt kapunk, ezzel növelve az italok, ételek élvezeti értékét. Fogyasztási javaslat: Egy kiskanálnyi kakaót keverjünk össze természetes édesítőszerrel (xilit, eritrit), pár kanál
kókusztejjel keverjük simára, majd folyamatos keverés mellett öntsük fel ízlés szerinti hőmérsékletű
kókusztejjel.
Kiválóan alkalmas sütemények elkészítéshez, valamint paleolit desszertekhez is.
Adhatunk hozzá gyümölcsöt, mézet, fahéjat, vaníliát, de kísérletezhetünk chilivel, pikáns paprikával
is. A kakaóitalok és a csokoládégyártás legjobb minőségű alapanyagának, a holland kakaópornak töretlen sikere napjainkban is tart. Világszerte készítenek belőle közkedvelt innivalókat ízesítőanyagok hozzáadásával, emellett fontos alapanyaga süteményeknek, desszerteknek, krémeknek. A Nature Cookta Holland Kakaó a termékcsalád egy olyan minőségi, holland kakaópora, mely bársonyos lágy íze és kifogástalan aromája mellett további pozitív tulajdonságai közé sorolható, hogy különböző hőmérsékletű folyadékban elkeverve is könnyedén feloldódik.
A termék kitűnően alkalmazható paleolit édességek elkészítésénél is. A kakaó szüretelése és történelme Kalandos története Dél-Amerika őserdeiből indult, világhódító útja során népszerűségéből a mai napig nem veszített. A csokoládé két fontos alapanyagát, a kakaót, valamint a kakaóvajat a kakaófa terméséből, a kakaóbabból nyerik. Európába először Kolumbusz Kristóf hozta a kakaómagokat, ezzel indította el a kakaófogyasztás európai térhódítását.
A mai napig kézzel végzett kakaószüretelés után a kakaóbabból kiszedik a magokat, melyeket egy héten keresztül banánlevelek között fermentálnak. A fermentálásnak köszönhetően kibontakozik az igazi aromája. Majd a babokat kiterítik és további egy héten keresztül a napon szárítják, miközben többször kézzel átforgatják. A szárítási folyamat befejezésével, minőségi ellenőrzést követően kerülnek feldolgozásra.
A gyártás első lépéseként a kakaóbabokat megtisztítják a különböző szennyeződésektől, ezt követi a pörkölés, mellyel minimálisra csökken a kakaó nedvességtartalma, így kialakul a kakaó végső aromája és színe. A következő folyamat a törés. A masszát présekbe töltik, majd hevítés közben nagyobb nyomáson összepréselik. A kivált kakaóvajat tovább tisztítják, majd tömb alakúra formázzák. A kakaóvaj eltávolítása után egy tömörített tésztát/pogácsát kapunk, mely zsírtartalma körülbelül 10-22%, valamint fehérjetartalma 14%. Ezt követően szárítják, majd őrlik. Az így kapott kakaóport alkalizálják, azért hogy jól oldható alapanyagot (holland típusú kakaó) kapjanak és semlegesítsék a benne található savakat. Ez utóbbi eljárást a termőhelyétől messze, a 19. századi Európában találta fel egy holland csokoládégyáros-dinasztia tagja. A holland kakaó a konyhában A kakaóvaj tartalom szerint többféle kakaót különböztetünk meg, melyek különböző zsiradéktartalommal és ph-értékkel rendelkeznek, ezáltal különböznek egymástól ízükben és színükben is.
A 0%-os kakaóport leggyakrabban italgyártó cégek használják, az oldékonyságát és nedvesítő hatását kamatoztatják.
A 10-12%-os kakaóvaj tartalmú Nature Cookta Holland Kakaó egy különlegesen jó minőségű termék, mely kitűnő ízű és aromájú, mélybarna színű holland kakaópor.
Felhasználása ennek a fajtának a leggyakoribb. Italokhoz, krémekhez, töltelékekhez, bevonókhoz is jól alkalmazható.
A 20-22%-os kakaóvaj tartalmú Nature Cookta Holland Kakaó pedig még különlegesebb ízt nyújt, így növelve az ételek, italok élvezeti értékét. Minőségi sütemények, pékáruk, pudingok, forró csokoládék, szirupok elengedhetetlen hozzávalója. A kakaópor fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Tartalmaz: 100% holland kakaópor (10-22%) Származási hely: Malajzia
Kiszerelés: 200 gramm

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.